fbpx

Algemene Introductie

Welkom op onze nieuwe webstek!

Hostellerie Kemmelberg **** is een magnifiek hotel / restaurant met vergaderzalen en feestzalen, met indrukwekkend panorama gelegen in een rustig natuurpark en beschermd landschap op de top van de Kemmelberg (Kemmel/Dranouter, Heuvelland nabij Ieper). Dit authentiek landhuis werd in 1954 gebouwd door Baron Jacques Bruneel de la Warande en wordt gerund als een familiaal berghotel. Het bevindt zich op amper 10 minuten van het centrum van de historische stad Ieper (“In Flanders Fields” Museum, Menenpoort, Vauban vestingen, Bellewaerde, …) en zo’n 25 km van Rijsel (Frankrijk). Het is een bekende stop-over plaats voor wie naar Zuid-Frankrijk of via “EuroTunnel” – “The Chunnel” naar het Verenigd Koninkrijk rijdt.

Bent U een internationale reiziger, toerist of zakenmens dan kunt U ook terecht op deze pagina met algemene informatie voor U.

Hotel/Restaurant Hostellerie Kemmelberg **** ligt in 1) een bescherm natuurgebied, 2) een beschermd landschap, 3) een beschermd archeologisch gebied en 4) in een vogelrichtlijngebied.
Hostellerie Kemmelberg **** ligt in 1) een bescherm natuurgebied, 2) een beschermd landschap, 3) een beschermd archeologisch gebied en 4) in een habitatrichtlijngebied.

Het hotel beschikt over een gastronomisch restaurant en serveert een fijne, seizoensgebonden Franse keuken met eigentijdse toetsen. Hostellerie Kemmelberg **** organiseert Uw banketten (trouwfeest, communiefeest, …), clubbijeenkomsten, bijeenkomsten van bedrijven (seminaries, productvoorstellingen, …), enzovoort.  Er zijn hiervoor diverse feestzalen en vergaderzalen.

Gasten kunnen in de informelere bar, salon of op de beschutte terrassen genieten van een cocktail of andere drankjes. Al deze ruimtes hebben een onvergetelijk zicht op de Frans-Vlaamse vlakte.

Ongeveer 2/3 van de hotelgasten van hotel/restaurant Hostellerie Kemmelberg **** zijn Belg, de overige gasten zijn quasi gelijkmatig verdeeld over Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.
Ongeveer 2/3 van de gasten van hotel/restaurant Hostellerie Kemmelberg **** zijn Belg, de overige gasten zijn quasi gelijkmatig verdeeld over Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Het royale ontbijtbuffet met bubbels wordt opgediend in het salon met open haard

Het hotel beschikt over 23 kamers elk met een eigen bad en-/of douche, minibar, WiFi, badjassen/slippers, enz. . Er zijn zowel ECO(logische) kamers van 15 m² beschikbaar als grote luxe junior suites met aparte regendouches en moderne jacuzzi’s tot meer dan 50m².

Hostellerie Kemmelberg **** ontvangt regelmatig BV's, staats- en regeringsleiders, leden van de Koninklijke familie, ambassadeurs, enz. maar evenzeer "Jan Publiek". Iedereen wordt op dezelfde manier in de watten gelegd. Zoals gastheer Philippe Vercoutter zegt: "Of U komt voor een "potje koffie" of een "potje kaviaar": dat maakt niks uit.". ;-)
Hostellerie Kemmelberg **** ontvangt regelmatig BV’s, staats- en regeringsleiders, leden van de Koninklijke familie, ambassadeurs, enz. maar evenzeer “Jan Publiek”. Iedereen wordt op dezelfde manier in de watten gelegd. Zoals gastheer Philippe Vercoutter zegt: “Of U komt voor een “potje koffie” of een “potje kaviaar”: dat maakt niks uit.”. 😉
Vele van de hotelgasten komen om te genieten van de rust en volgen de goed bewegwijzerde wandelingen.
Vele van de hotelgasten komen om te genieten van de rust en volgen de goed bewegwijzerde wandelingen.
De kemmelberg en het Heuvelland zijn een waar paradijs voor mensen die van mountain bikes of gewoon fietsen houden. Fietsen kunnen worden gereserveerd via de receptie van Hostellerie Kemmelberg.
De Kemmelberg en het Heuvelland zijn een waar paradijs voor mensen die van mountain bikes of gewoon fietsen houden. Fietsen kunnen worden gereserveerd via de receptie van Hostellerie Kemmelberg.

Het hotel beschikt over het internationale ecolabel “The Green Key”.

Logo van De Groene Sleutel

Ons hotel, restaurant, vergaderzalen en feestzalen kreeg dank zij haar dynamisch team al diverse onderscheidingen: een “Award of Excellence 2020” van Booking.com (8,7/10) en een “2020 Travellers’ Choice” van Trip Advisor (HMK zit in de top 25 van de kleine hotels in België). Hostellerie Kemmelberg **** voldoet aan de vier-sterren-norm (HOTREC norm).

Op 28 April 2015 ontving zij verder het internationale keurmerk “De Groene Sleutel” en op 22 Juni 2015 het kwaliteitslabel Q-label (“Quality Service”-label) van Westtoer. Deze laatste werd begin Juni 2018 nogmaals voor 3 jaren verlengd: 2018-2019-2020.

Welkom - Welcome - Bienvenu

Bevestig dit als u onze tracking cookies accepteert. U kunt de tracking ook weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder gegevens naar services van derden te sturen.