fbpx

In Memoriam Maître Jean-Pierre Scharre

Vandaag bereikte ons het bijzonder droevige nieuws dat onze populaire Maître Jean-Pierre Scharre ( geboren te Poperinge, 19-03-1957) op 31 Maart 2020 is overleden. Hij was net 63 jaar geworden. Jean-Pierre is overleden aan de gevolgen van een hersenbloeding (niet aan het coronavirus dus voor alle duidelijkheid).

Jean-Pierre heeft maar één werkgever gekend en dat was Hostellerie Kemmelberg. Meer dan 40 jaar heeft hij alles gedaan wat kan verwacht worden van een Maître. Het is dan ook niet meer dan normaal dat hij bijzonder geliefd was bij onze gasten. Hij had als het ware zijn eigen “fanclub“. Het was niet ongebruikelijk bij Jean-Pierre dat, zelfs wanneer je na enkele jaren opnieuw als gast binnen kwam, hij je nog perfect kon vertellen waar je de vorige keer in het restaurant had gezeten, wat je wel dan niet lustte, wat je lievelingsplaats was, enzovoort. Een levende encyclopedie van en voor Hostellerie Kemmelberg.

Nieuwe zaakvoerders kwamen en gingen, maar JP bleef altijd verder gaan! Hij was het die zowel de eigenares barones Marie-Antoinette de Montalembert d’Essé (1892-1993, beter gekend als “Netty”), Koninklijke hoogheden, ambassadeurs maar evenzeer “Jan Publiek” met even veel plezier en honneurs voorzag van eten en drinken.

Maître Jean-Pierre Scharre

Ook als collega om mee te werken was “JP”, zoals die ook wel eens werd genoemd, bijzonder aangenaam. Meer dan 40 jaar lang reed hij iedere dag met zijn scooter op en neer van en naar Proven waar hij woonde, in weer en wind. We kunnen ons niet herinneren dat JP ooit ééns te laat op het werk is gekomen, wel vele keren véél te vroeg. 😉 Ook niet bij hevige regen, stormweer of sneeuw. Je kon gewoon altijd en overal op hem rekenen.

Het stemt ons dan ook bijzonder triest dat we JP, die ook nog maar sedert Januari 2020 écht op pensioen was, nu al zo moeten missen. Jean-Pierre’s sterkste punten waren zijn punctualiteit, warme gastvrijheid, warenkennis, wijnkennis én – heel belangrijk voor een hofmeester – zijn absolute discretie.

Over zijn privé leven had JP het nauwelijks, dé “dienst” ging immers altijd voor. We weten wel dat hij tijdens zijn weinige vakanties graag wereldreizen maakte, een voetballiefhebber was en hij ook eens graag op de paardjes wedde. De laatste maanden zorgde hij vooral voor zijn zorgbehoevende moeder, plichtbewust als hij was.

Het gaat je goed Mr. JP! Jij was een goed mens, met de nadruk op “goed”. Je was misschien geen “BV”, maar wel een “nobele onbekende” – met de nadruk op “nobel“.

Philippe Vercoutter – Kristine De Loose

Mensen die digitaal willen condoleren kunnen terecht op de webstek van Uitvaartcentrum Demuys uit Poperinge/Kemmel: https://www.demuys.be/nl/condoleren .

Rouwkaart van Jean-Pierre Scharre, Maître van Hostellerie Kemmelberg - Ontwerp door Uitvaartcentrum Demuys (Poperinge/Kemmel).
Rouwkaart van Jean-Pierre Scharre, Maître van Hostellerie Kemmelberg – Ontwerp door Uitvaartcentrum Demuys (Poperinge/Kemmel).

Link naar het artikel over Jean-Pierre Scharre door journalist Marc Desender verschenen op de webstek van “De Krant van West-Vlaanderen” van 5 April 2020.

Link naar het artikel over Jean-Pierre Scharre door journalist Thijs Pattyn verschenen op de webstek van “Het Nieuwsblad’ op 6 April 2020.

Maître Jean-Pierre Scharre
Maître Jean-Pierre Scharre
Artikel over Jean-Pierre Scharre door journalist Thijs Pattyn verschenen op de webstek van "Het Nieuwsblad' op 6 April 2020.
Link naar het artikel over Jean-Pierre Scharre door journalist Thijs Pattyn verschenen op de webstek van “Het Nieuwsblad’ op 6 April 2020.
Artikel over Jean-Pierre Scharre door journalist Marc Desender verschenen op de webstek van "De Krant van West-Vlaanderen" van 5 April 2020.
Link naar artikel over Jean-Pierre Scharre door journalist Marc Desender verschenen op de webstek van “De Krant van West-Vlaanderen” van 5 April 2020.

Welkom - Welcome - Bienvenu

Bevestig dit als u onze tracking cookies accepteert. U kunt de tracking ook weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder gegevens naar services van derden te sturen.