fbpx

Toerisme in en rond Heuvelland en Ieper

Toerisme is heel populair in onze regio. Klik op één van de onderstaande links voor een leuke uitstap in Heuvelland, Ieper en omstreken en Noord-Frankrijk.

Organiseer eens een wijn- of bierproeverij, kijk voor sport en spel, doe een ontspannende wandeling of fietstocht, haal Uw mountain bike van stal, maak een ezel- of paardenwandeling mee, doe aan herinneringstoerisme rond “Den Groote Oorlog”, een uitstap naar een van de kunststeden (Brugge, Gent, Rijsel), … .

Wij verwijzen alvast ook naar onze facebook-pagina:
Onze Tips: Wat te doen in en rond Hostellerie Kemmelberg?

Tip: raadpleeg zeker ook onze aparte webstek www.top.vlaanderen . Daar krijgt U een overzicht van meer dan 170 mooie / interessante locaties om te bezoeken (inclusief meer dan 170 mooie panoramafoto’s over die locaties), en dit zowel in de directe omgeving van ons hotel als binnen een straal van zeg maar 100 km.

Tip: Groepen en families kunnen hun uitstappen in Heuvelland plannen aan de hand van deze brochure “Groeps- en familie uitstappen” van de Dienst van Toerisme van Heuvelland.

Hebt U assistentie nodig bij de organisatie van Uw verblijf ? Contacteer ons dan via ons contactformulier of stuur ons een e-mail via info@kemmelberg.be .


Algemene toerisme informatiebronnen:

Wijndomeinen Heuvelland / Ieper:

In en rond Heuvelland zijn veel regionale specialiteiten en wijnen verkrijgbaar (streekproducten). De wijnen kun je rechtstreeks op de diverse domeinen aankopen.
In en rond Heuvelland zijn veel regionale specialiteiten en wijnen verkrijgbaar (streekproducten). De wijnen kun je rechtstreeks op de diverse domeinen aankopen.
Wanneer je de 7 kilometer lange wandeltocht rond de Kemmelberg doet (die loopt in een kring rond Hostellerie Kemmelberg), dan kom je een zeer gevarieerd landschap tegen. Je komt er ook voorbij het wijngoed "De Monteberg".
Wanneer je de 7 kilometer lange wandeltocht rond de Kemmelberg doet (die loopt in een kring rond Hostellerie Kemmelberg), dan kom je een zeer gevarieerd landschap tegen. Je komt er ook voorbij het wijngoed “De Monteberg”.

“Estaminets” met typisch interieur, uitgebreide bierkaart, … en zeer in trek bij onder andere Noord-Fransen. We kunnen niet iedereen hier opsommen. Hier zijn er alvast enkele:

De streek tussen Heuvelland en het Franse Cassel ligt bezaaid met zogeheten "Estaminets": bruine cafés waar je de lokale streekbieren of picon kunt proeven of terecht kunt voor een ander streekproduct (kaas, potjesvleesch, ...). Je hebt de streek niet écht bezocht als je niet eens bent binnen geweest in zo'n estaminet.
De streek tussen Heuvelland en het Franse Cassel ligt bezaaid met zogeheten “Estaminets”: bruine cafés waar je de lokale streekbieren of picon kunt proeven of terecht kunt voor een ander streekproduct (kaas, potjesvleesch, …). Je hebt de streek niet écht bezocht als je niet eens bent binnen geweest in zo’n estaminet.

Lokale toerisme- en natuurgidsen voor Heuvelland, Ieper en de Westhoek:

UNESCO Werelderfgoed – zaken die U gewoon moet gezien hebben:

  1. De Vauban vestingen (Ieper, Bergues, …)
  2. De Belforten (Ieper, Calais, Belle, …)
  3. Historisch centrum Brugge
  4. Mijnbekken van Nord – Pas de Calais
  5. Vlaamse Begijnhoven (Brugge, Diksmuide en Kortrijk)
  6. Onze-Lieve-Vrouwekathedraal (Doornik)

De Groote Oorlog:

Overige grotere attracties veelvuldig door onze gasten bezocht:

De steden Poperinge, Ieper, Veurne, … zijn een bezoek meer dan waard.
Lille (Rijsel), Bailleul (Belle), Cassel, Saint-Omer, Dunkerque (Duinkerke) en les 7 vallées (la vallée de l’Authie, …) in Noord-Frankrijk zijn ook de moeite waard.

Het nabijgelegen Ieper is een "must visit". Iedere avond wordt er om 20h stipt aan de Menenpoort de Last Post geblazen. De organisatie van deze dagelijkse herdenking ligt in handen van de Last Post Association. Respect!
Het nabijgelegen Ieper is een “must visit”. Iedere avond wordt er om 20h stipt aan de Menenpoort de Last Post geblazen. De organisatie van deze dagelijkse herdenking ligt in handen van de Last Post Association. Respect!

Zie ook de 360° foto van de Menenpoort op 360cities.net .

De Ieperse lakenhallen (met zijn Belfort) en kathedraal zijn indrukwekkend. Zeker een bezoek waard. Vergeet ook het "In Flanders Field" museum niet te bezoeken als U er bent.
De Ieperse lakenhallen (met zijn Belfort) en kathedraal zijn indrukwekkend. Zeker een bezoek waard. Vergeet ook het “In Flanders Field” museum niet te bezoeken als U er bent.

Alvast enkele links om U op weg te helpen:

Toerisme in Heuvelland, Ieper en nabij liggende steden en gemeentes:

Toerisme in Noord-Frankrijk:

Meer dan genoeg informatie rond toerisme in Heuvelland en Ieper, niet ? 😉

Welkom - Welcome - Bienvenu

Bevestig dit als u onze tracking cookies accepteert. U kunt de tracking ook weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder gegevens naar services van derden te sturen.