Huisdieren – Honden welkom ?

Op deze pagina geven we wat meer uitleg over ons beleid in verband met het binnenbrengen van huisdieren (onder andere honden) in Hostellerie Kemmelberg ****.

Wij zijn zelf hondenliefhebbers. Zie onze cavalier King Charles (zaliger): Chloë. Schattig toch ?

Onze cavalier King Charles Chloë
Onze cavalier King Charles Chloë

Wij hebben geen enkel probleem om welopgevoede honden (baasjes ?) te verwelkomen in ons hotel. Overige huisdieren (vogels, katten…) ontvangen we liever niet. We danken U voor Uw begrip.

Er zijn omtrent honden wel enkele weetjes en aandachtspuntjes.

Vanaf 1 september 2020 aanvaarden we nog slechts maximaal één welopgevoede hond van maximum 30 kilogram per kamer. Er worden geen uitzonderingen op deze regel nog toegestaan.

Zo vragen we om de basisregels inzake hygiëne te respecteren. Zo bijvoorbeeld kunt U na een fikse wandeling met de hond best het hotel pas opnieuw betreden na het schoonmaken van de pootjes (er zijn daarvoor speciaal handdoeken voorzien in het ingangsportaal). Probeer ook zoveel als mogelijk de rust en de stilte te bewaren.

Laat Uw hond niet zonder toezicht achter in de kamer! Ze kunnen het interieur beschadigen en zorgen voor geluidsoverlast.

In principe worden er geen honden toegelaten in de ruimtes waar er eten wordt opgediend (ontbijtruimte, restaurant). Op de terrassen hebben we geen enkel probleem om honden te verwelkomen, voor zover ze uiteraard de andere gasten niet storen. Indien U per se wil ontbijten, lunchen of dineren in het gezelschap van Uw hond, dan dekken we graag voor U / jullie een tafeltje in in de bar (of op het terras) of kunt U beroep doen op onze room service. Zo is iedereen tevreden. 😉

Ook willen we er onze gasten er op wijzen dat ons aangelegd gazon niet als uitlaatzone voor de viervoeters mag worden gebruikt. Er is meer dan plaats genoeg in het bos (bijvoorbeeld). Op het domein ruimt U bovendien onmiddellijk de hondenpoep op.

We wijzen er onze gasten op wijzen dat ons aangelegd gazon niet als uitlaatzone voor de viervoeters mag worden gebruikt. Er is meer dan plaats genoeg in het bos (bijvoorbeeld).

U kunt in de bar altijd een kommetje water vragen voor Uw dorstige hond.

Zo ziet U maar: Uw trouwe viervoeter is, mits het naleven van een aantal regels, van harte welkom.

Honden dus OK, overige huisdieren liever niet (tenzij het officiële begeleidingsdieren zijn – die zijn uiteraard altijd toegestaan).

Laatste update: 14 augustus 2020.