fbpx

Toplocaties Vlaanderen voor toeristen

We hebben speciaal voor onze hotelgasten een eerste lijst en kaart van zo’n 170-tal toplocaties in de regio Vlaams- en Frans-Vlaanderen samengesteld. Via de kaart weet je onmiddellijk wat wij als gastheer en gastvrouw onze hotelgasten aanraden om te bezoeken, te beleven, te fotograferen, enz. . We bestrijken een gebied tot gaat tot zo’n 1 uur autorijden van ons hotel vandaan (maximum 90 km in vogelvlucht vanaf het hotel). Het gebied loopt vanaf de Opaalkust (Le Touquet, Boulogne-sur-Mer, Calais) tot aan de kunststeden Brugge en Gent. In het Noorden wordt het gebied afgebakend door de Noordzee en in het zuiden loopt het tot het Candees oorlogsmonument van Vimy en de Waalse stad Doornik (met haar kathedraal die uitgeroepen is tot UNESCO werelderfgoed). Uitzonderlijk wordt ook nog eens verwezen naar mooie attracties net buiten dit gebied.

Tip: Vergeet niet om op tijd Uw hotelkamer en/of reservatie in het restaurant in Hostellerie Kemmelberg **** vast te leggen. U kunt dat via deze link nu onmiddellijk doen. U kunt ons voor meer informatie over deze kaart ook altijd contacteren via ons contactformulier. Indien U dat wenst maken wij ook pic-nic-manden voor Uw daguitstap. ‘s middags eet U dan ergens onderweg, ‘s ochtends en ‘s avonds in het hotel. Makkelijk toch, niet ?

Tip: bekijk een grotere versie van de kaart door in de rechterbovenhoek van de kaart te klikken op het uitzoom-symbooltje.

Het overzicht bevat themalijsten:
1) een eerste lijst met 360-180° panoramafoto’s van de aanbevolen plaatsen (meer dan 170!)
2) gevolgd door thema-rubrieken met opsomming van: Oorlog & Vrede, Gebouwen, uitkijkpunten, speciale restaurants of cafés, enz. .
Elk van deze rubrieken (“lagen” in de kaart) kun je aan- of afzetten naargelang Uw eigen interesses.

Bedoeling is om op termijn voor iedere suggestie van ons minstens een panoramafoto te hebben. Dan kunt U als hotelgast goed inschatten aan wat U zich kan verwachten. Nu al zijn er een 40-tal sferische panoramafoto’s beschikbaar, goed voor maar liefst 11 miljard beeldpunten. 😉

Voor alle duidelijkheid: de bedoeling is dus niet om een volledig overzicht van de regio te geven. Nee, het is enkel en alleen een kaart die de persoonlijke (en soms eigenzinnige) voorkeuren en aanbevelingen van Philippe & Kristine weergeven. Er is in de regio nog zo veel meer te ontdekken dan wat we hier tonen. Voor hotelgasten die maar een paar dagen bij ons verblijven is het een gemakkelijke leidraad om hun verblijf voor te bereiden of, eenmaal ze ter plaatse zijn, praktisch te organiseren.

Zijn er nog meer belforten in de regio ? Ja! Zijn er nog andere mooie uitzichtpunten ? Ongetwijfeld. Zijn er nog andere mooie Engelse begraafplaatsen ? Tuurlijk, er zijn er honderden. En zo zouden we door kunnen blijven gaan. Maar wij geven wel de garantie dat U met deze kaart de belangrijkste, de mooiste, enz. van de streek zeker niet zal gemist hebben als U hier bij ons bent. Gedaan met uren zoeken in tientallen brochures, websites, enz. van alle mogelijke toeristische diensten, overheden, enz. . Wist U trouwens dat er in dit gebied minstens een 50-tal toeristische diensten bestaan, je kunt ze moeilijk allemaal beginnen contacteren, niet ? Ze staan U echter graag bij als U van een of andere attractie, point of interest, … meer informatie wil. Zij kennen nog altijd het best van al hun eigen subgebied(je).

Tip: Controleer altijd voor je vertrekt of een bepaald iets wel toegankelijk / open is. Misschien is het wel net een wekelijkse sluitingsdag, jaarlijkse verlofperiode… of is het niet toegankelijk wegens een of andere calamiteit (overstroming, stormschade, virus…). Mogelijks kan de grens gesloten zijn.

Dus: zoom in op de kaart of de lijsten links en ontdek de regio. Wij ontdekken de regio al meer dan 40 jaar. 😉

Ook voor de kindjes valt er op de kaart iets te beleven. Een leuke digitale doe-opdracht: ergens op de kaart kun je een foto vinden van Mijnheer Paashaas die aan het herstellen is van het coronavirus. Vind je hem ?

Welkom - Welcome - Bienvenu

Bevestig dit als u onze tracking cookies accepteert. U kunt de tracking ook weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder gegevens naar services van derden te sturen.