fbpx

Wilde hyacinten op de Kemmelberg – de “Paarseberg”

De Kemmelberg (Heuvelland nabij Ieper) is gekend vanwege zijn wilde hyacinten die ieder voorjaar weer in alle pracht bloeien. Het is dus helemaal niet zo dat ze alleen maar in het “Hallerbos” zouden te zien zijn. Er staan er in het voorjaar zo veel dat je, naar analogie van de “Zwarteberg” en “‘Rodeberg“, in die periode van het jaar zou kunnen spreken van de “Paarseberg“.

In de tuin van Hostellerie Kemmelberg **** staan ieder voorjaar weer honderden wilde hyacinten.
In de tuin van Hostellerie Kemmelberg **** staan ieder voorjaar weer honderden wilde hyacinten.

Bloeiperiode van de wilde hyacint op de Kemmelberg

De boshyacinten van de Kemmelberg komen in het voorjaar in bloei. Zie ons bericht van April 2020 hieromtrent. Gemiddeld mag je rekenen dat ze vanaf half april mooie paarsblauwe bloemen beginnen te vertonen. Dit duurt tot laten we zeggen maximaal halverwege mei. Ze groeien zowat overal op de Kemmelberg. Ook de tuin van het hotel restaurant Hostellerie Kemmelberg **** staat er vol van.

Foto’s van wilde boshyacinten op de Kemmelberg

De wilde hyacinten van de Kemmelberg komen in het voorjaar in bloei. Gemiddeld mag je rekenen dat ze vanaf half april mooie paarsblauwe bloemen beginnen te vertonen. Dit duurt tot laten we zeggen maximaal halverwege mei.

Tijdens de bloeiperiode kun je op de Kemmelberg heel wat bijzonder mooie foto’s maken, zeg maar echte “posters” of “postkaarten”. Er staan heel wat voorbeelden in ons facebook album “De boshyacinten van de Kemmelberg“.

In de lobby van Hostellerie Kemmelberg **** hangt ook een indrukwekkende lichtwand met een zeer mooie foto van de boshyacinten. Deze foto meet maar liefst 8 m bij 2,5 m: dus 20 m² kijkplezier. Spring eens binnen in het hotel om de lichtwand te bekijken. In de bar of op de terrassen kun je dan eventueel ook gewoon iets komen drinken.

In de lobby van Hostellerie Kemmelberg **** hangt ook een indrukwekkende lichtwand met een zeer mooie foto van de boshyacinten. Deze foto meet maar liefst 8 m bij 2,5 m: dus 20 m² kijkplezier.
In de lobby van Hostellerie Kemmelberg **** hangt ook een indrukwekkende lichtwand met een zeer mooie foto van de boshyacinten. Deze foto meet maar liefst 8 m bij 2,5 m: dus 20 m² kijkplezier.

Video’s van wilde hyacinten

Wilt U het Kemmelberg-gevoel bij U de huiskamer binnen brengen ? Zet dan gewoon deze hele mooie 4K youtube video op. Deze werd niet opgenomen op de Kemmelberg, maar komt zowat 100% overeen met wat je jaarlijks rond hotel/restaurant Hostellerie Kemmelberg **** te zien krijgt tussen 15 april en 15 mei.

Arrangementen in Hotel Hostellerie Kemmelberg ****

Boek nu Uw verblijf in Hostellerie Kemmelberg ****. Ieder jaar weer wordt er een mooi arrangement samengesteld rond deze wilde hyacint. Boek ons Paarseberg arrangement. Maak zelf een fotowandeling, geniet van ons “Paarse menu” of vraag een gidsbeurt aan.

Meer info over wilde hyacinten

Welkom - Welcome - Bienvenu

Bevestig dit als u onze tracking cookies accepteert. U kunt de tracking ook weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder gegevens naar services van derden te sturen.